Vízhálózat-rekonstrukciót végez az AKSD Kft.

2022. augusztus 09.

A Debreceni Köztemető vízhálózata elöregedett, ez volt az oka annak, hogy anyák napján meghibásodott a temető kútjainak vízellátását biztosító mélyszivattyú, így néhány napig nem volt víz a temetőben. 

A meghibásodás kivizsgálásakor világossá vált, hogy a 35 méter mélyen lévő szivattyú és ezzel együtt a teljes gépészet, illetve a vezérlés cserére szorul, emiatt a temetőben május eleje óta nincs kútvíz.

Annak érdekében, hogy a temetőlátogatók ne érezzék meg a vízhiányt az egyébként is rendkívüli szárazságban, 1 napon belül ráengedtük a vezetékes vizet a kúthálózatra, azaz a korábbi körülbelül 100-200 m3 vízfogyasztás 3500-4000 m3-re emelkedett havi szinten, mellyel együtt jár egy jelentősen megemelkedett összegű költség is. A mélyszivattyú segítségével nyert víz nyomása szabályozható, azonban a vezetékes vízé nem, így az elöregedett vízvezetékek a magasabb nyomást nehezen bírják, ezért csőtörések jelentkezhetnek. A vízhálózat rekonstrukciója már zajlik, a mélyszivattyú cseréje mellett több 100 méteres szakaszokon szükséges a régi vezetékeket cserélni, és több szakaszon új nyomvonalat kialakítani. Ennek költsége akár a 100 millió forintot is elérheti, a munkálatok pedig több hónapot vesznek igénybe.

Kérjük a Tisztelt Temetőlátogatók türelmét a vízhálózat javítási ideje alatt! Csőtörés esetén az 1. és 2. kapunál lévő ivókútból van lehetőség vizet vételezni. Munkatársaink folyamatosan locsolják a temető zöldfelületeit víztartályos járművekből, és igyekszünk megtenni mindent annak érdekében, hogy ez a jelentős vízellátási probléma a legkevésbé éreztesse hatását a temetőben.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja