Közlekedés a Köztemető területén

2020. október 22.

A megnövekedett látogatói forgalom okán D.M.J.V. Önkormányzata Mindenszentek környezetében lévő, alábbi szombati és vasárnapi napokra feloldja a 13 óráig érvényben lévő gépjármű behajtási tilalmat, azaz a behajtási díj megfizetése mellett engedélyezi a gépkocsival történő behajtást a Debreceni Köztemetők területére az 1-es kapunál:

  • október 24. – 25. (szombat – vasárnap)
  • október 31. (szombat)

Behajtási díj:

  • személygépjármű: 500,- Ft
  • személygépjármű utánfutóval, tehergépjármű: 740,- Ft

2020.10.23. – 2020.11.02-ig gépjárművel történő behajtás kizárólag az 1-es kapun át engedélyezett, mely megközelítése a Kassai út, Hadházi út csomópont felől lehetséges, azonban a kihajtás a 3-as kapun át is megvalósulhat a Benczúr Gyula utca irányába, mely jelentősen gyorsítja a haladást.

2020 november 1-jén, azaz Mindenszentek Napján a fentiekkel ellentétben minden lakossági, vállalkozói, személy –és tehergépjármű forgalom tilos a Köztemetők területén. Ezen a napon Társaságunk által biztosított 2 db kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.

A köztemető területén történő közlekedésre a KRESZ szabályai vonatoznak, így a jobbkéz szabály érvényesül, ugyanakkor járdák hiányában a gyalogos forgalom elsőbbséget élvez. Munkanapokon a gépjárművezetők a temetési rend figyelembevételével kötelesek közlekedni, parkolással nem akadályozhatják a forgalmat, vagy a gyászmenet útját. 

A lakossági gyalogos forgalom a Nagyerdei Köztemetőben 1., 2., és 3. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a Köztemető nyitvatartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat működik.

A köztemetőkben működő sírköves vállalkozások és vállalkozók 2020. október 23. napjától 2020. november 2. napjáig nem végezhetnek sírköves munkát a debreceni köztemetők területén. 

A temető területén belül az A.K.S.D. Kft. megerősített biztonsági szolgálatot biztosít, melyhez a Rendőrség és a Debreceni Közterület-felügyelet is segítséget nyújt.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja