Téliesítés a Debreceni Köztemetőkben

2018. november 07. /2017, téliesítés, 2018

A téli évszak közeledtére és a fokozódó lehűlésre való tekintettel szeretnénk felhívni a figyelmet a síremlékek, Hamuszóró Kegyhely és a temetői vízhálózat téliesítésére.

Síremlékek téliesítése:

Kérjük kedves látogatóinkat, hogy még a fagyok kezdete előtt víztelenítsék a síremlékeket, és takarják le a vázákat, ugyanis ezzel megelőzhetik a fagyok által okozott károkat.

Hamuszóró Kegyhely téliesítése:

A Hamuszóró Kegyhelyet az időjárás függvényében november hónapban téliesíteni szükséges, amely során a rendszer víztelenítésre kerül. A hamvak szórása ennek köszönhetően március hónap közepéig-végéig szünetel. A rendszer újraindításának feltétele, hogy az éjszakai és a napi hőmérséklet -2 °C fok felé emelkedjen. November és március hónapok között sok esetben merül fel igény a hamvak szórásos elhelyezésére, amely esetben a Hamuszóró Kegyhely ismételt beüzemeléséig Társaságunk a hamvak átmeneti megőrzését tudja vállalni, vagy urnafalban tud bér-sírhelyet biztosítani.

Temetői vízhálózat elzárása, téliesítése:

A Debreceni Köztemetők területén az öntözővíz hálózat a talajmenti fagyok beálltáig lesz használható. Ezt követően a csatornahálózat és a kútrendszer víztelenítésre kerül és megszűnik a vízszolgáltatás. Az időjárás függvényében a vízszolgáltatás újra indításának feltétele, hogy az éjszakai és a napi hőmérséklet +5 °C fok felé emelkedjen.