Téliesítés a Debreceni Köztemetőkben

2018. november 07. /2018, téliesítés, 2017

A téli évszak közeledtére és a fokozódó lehűlésre való tekintettel szeretnénk felhívni a figyelmet a síremlékek, Hamuszóró Kegyhely és a temetői vízhálózat téliesítésére.

Síremlékek téliesítése:

Kérjük kedves látogatóinkat, hogy még a fagyok kezdete előtt víztelenítsék a síremlékeket, és takarják le a vázákat, ugyanis ezzel megelőzhetik a fagyok által okozott károkat.

Temetői vízhálózat elzárása, téliesítése:

A Debreceni Köztemetők területén az öntözővíz hálózat 2018.11.16-én lezárásra kerül. A csatornahálózatot, valamint a kútrendszert víztelenítettük, és ezt követően megszűnt a vízszolgáltatás. Az időjárás függvényében a vízszolgáltatás újraindításának feltétele, hogy az éjszakai és a napi hőmérséklet +5°C fok felé emelkedjen.

Az öntözővíz hálózat várhatóan 2019. március 15.-én kerül újra megnyitásra, amelyről előzetesen tájékoztatjuk a temetőbe látogatókat.

Hamuszóró Kegyhely téliesítése:

A Hamuszóró Kegyhely lezárása is megtörtént, amely során a rendszer víztelenítésre került. A hamvak szórása ennek köszönhetően március hónap közepéig-végéig szünetel. A rendszer újraindításának feltétele, hogy az éjszakai és a napi hőmérséklet -2°C fok felé emelkedjen. 

November és március hónapok között sok esetben merül fel igény a hamvak szórásos elhelyezésére, amely esetben a Hamuszóró Kegyhely ismételt beüzemeléséig Társaságunk a hamvak átmeneti megőrzését tudja vállalni, vagy urnafalban tud bér-sírhelyet biztosítani.