Még tartanak a gallyazási- és fakivágási munkálatok

2017. március 28.

A téli időszakban a hóeltakarítási és síkosságcsökkentési feladatokon túl elkezdődtek a gallyazási/fakivágási feladatok is, melyeket a tavaszi időszakban is folytatunk.

A Debreceni Köztemető méltán került be a magyarországi legszebb sírkertek közé.
A temető zöldfelületének fenntartása az év minden részében folyamatos jelenlétet és munkavégzést igényel. A téli időszakban a növények anyagcseréje lelassul, a fás szárú növények nyugalmi állapotba kerülnek. Ebben az időszakban (a lombhullástól a lombfakadásig, tehát november és február között) szükséges a fák, cserjék gallyazását elvégezni, mert az asszimilációs időszakban a vágási felületen nagy mennyiségű folyadékvesztés (könnyezés) léphet fel, amelyen a kórokozók megtelepedése súlyos betegségeket is okozhat.
A téli időszakban a hóeltakarítási és síkosságcsökkentési feladatokon túl, a köztisztasági és a gallyazási/fakivágási feladatok jellemzőek. A vegetációs időben a vihar károk miatti gallyazás és veszélyes fák eltávolítása történik csak, míg a fák nyugalmi időszakában a tervezett gallyazások és a beteg egyedek eltávolítása valósul meg.

Februárban kosaras autó segítségét vettük igénybe a gallyazási- és fakivágási munkálatoknál. Jelenleg alpintechnikai megoldással végezzük el ezeket a feladatokat. Februártól április végéig összesen 11 db fa gallyazásására és 68 db  fa kivágására kerül sor.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja