Halottak napjával kapcsolatos információk 2019.

2019. október 18.

A Mindenszentekkel és a Halottak Napjával összefüggő intézkedések

2019. évben a Mindenszentek és Halottak napja környezetében a Debreceni Köztemetők nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

dátum nap nyitvatartás
október 26. szombat 07:00 - 19:00
október 27. vasárnap 07:00 - 19:00
október 28. hétfő 07:00 - 19:00
október 29. kedd 07:00 - 19:00
október 30. szerda 07:00 - 19:00
október 31. csütörtök 07:00 - 19:00
november 01. péntek 07:00 - 20:00
november 02. szombat 07:00 - 20:00
november 03. vasárnap 07:00 - 20:00
november 04. hétfő 07:00 - 19:00

2019. október 26-át megelőzően és a 2019. november 4-ét követően a Köztemetők korábbiakban meghatározott általános nyitva tartási rendje lesz érvényben.

Ügyeleti nyitva tartás a Köztemető Gondnoki Irodájában

2019. október 26-tól 2019. november 4-ig meghosszabbított nyitvatartási időben, 08:00 - 18:00 - ig, társaságunk folyamatos ügyeletet biztosít a Temető Ügyfélszolgálati Irodában.

Közlekedés a Köztemető területén

D.M.J.V. Önkormányzatának 36/2000 (X.18.) Kr. rendelete értelmében szombati és vasárnapi napokon a Köztemető területére 13:00 megelőzően kizárólag az üzemeltetéssel kapcsolatos gépjárműforgalom hajthat be. Minden egyéb lakossági és vállalkozói személy- és tehergépjármű forgalom tilos a Köztemető területén.

Az elmúlt években a nagyobb ünnepnapok környezetében jelentősen megnőtt a Debrecen városába látogatók száma, s ilyenkor többen keresik fel a Debreceni Köztemetőkben nyugvó szeretett elhunyt hozzátartozóik sírját.

A megnövekedett látogatói forgalom okán D.M.J.V. Önkormányzata Mindenszentek környezetében lévő, alábbi szombati és vasárnapi napokra feloldja a 13 óráig érvényben lévő gépjármű behajtási tilalmat, azaz a behajtási díj megfizetése mellett engedélyezi a gépkocsival történő behajtást a Debreceni Köztemetők területére:

  • 2019. október 26. – 27. (szombat – vasárnap)
  • 2019. november 2. – 3. (szombat – vasárnap)

A temető területén belül az A.K.S.D. Kft. megerősített biztonsági szolgálatot biztosít, melyhez a Rendőrség és a Debreceni Közterület-felügyelet is segítséget nyújt.

A köztemető területén történő közlekedésre a KRESZ szabályai vonatoznak, ugyanakkor járdák hiányában a gyalogos forgalom elsőbbséget élvez. Munkanapokon a gépjárművezetők a temetési rend figyelembevételével kötelesek közlekedni, parkolással nem akadályozhatják a forgalmat, vagy a gyászmenet útját.

November 1-én, azaz Mindenszentek Napján a fentiekkel ellentétben minden lakossági, vállalkozói, személy –és tehergépjármű forgalom tilos a Köztemetők területén. Ezen a napon Társaságunk által biztosított 2 db kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.

A Köztemető területén kívül, a közterületen történő parkolás szabályai érvényesek, szabálytalanság esetén bírságot szabhatnak ki, vagy el is szállíthatják a járművet.

A lakossági gyalogos forgalom a Nagyerdei Köztemetőben 1., 2., és 3. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a Köztemető nyitvatartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat működik.

2019.10.26. – 2019.11.04-ig gépjárművel behajtani kizárólag az 1-es kapun lehetséges, azonban kihajtani a 3-as kapun is, mely jelentősen gyorsítja a haladást.

A köztemetőkben működő sírköves vállalkozások és vállalkozók 2019. október 26. napjától 2019. november 4. napjáig nem végezhetnek sírköves munkát a debreceni köztemetők területén.

Forgalomkorlátozás a Köztemető környékén 2019. október 31-én 08:00 –tól 2019. november 03. 22:00 –ig

A Nagyerdei Köztemetőbe gépjárművel történő behajtás kizárólag az 1. sz. kapun keresztül történik, mely megközelítése a Kassai út, Hadházi út csomópont felől lehetséges. Fontos VÁLTOZÁS, hogy a Nagyerdei Köztemetőből történő kihajtás 2019. október 26-tól 2019. november 04-ig nem csak az 1. sz., hanem a 3. sz. kapun keresztül is történhet a Benczúr Gyula utca irányába.

  • A Benczúr Gyula u. Köztemető 1. és 2. sz. kapuk közötti szakasza a közforgalom elől el lesz zárva. Kizárólag a tömegközlekedési járművek, a taxik, valamint a D.M.J.V. Önkormányzata által kiállított behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek közlekedhetnek a lezárt útszakaszon.
  • A Nagyerdei Köztemető 2. és 3. sz. kapujának megközelítése a Pallagi út felől, a Benczúr Gyula utcán keresztül lehetséges. A Benczúr Gyula utca gépjármű forgalma egyirányú lesz a Pallagi út felől, a Köztemető 2. és 3. sz. kapuja közötti parkolót az Ady Endre sugárúton keresztül a Nagyerdei Stadion irányába lehet elhagyni.
  • Az Ady Endre sugárútra a fentiek miatt a Nagyerdei körút irányából nem lehet behajtani.
  • A Hadházi út – Benczúr Gyula utca utca kereszteződésével szemben kialakított trolibuszfordulóba behajtani tilos.

Várakozási és megállási tilalmak a Köztemető környékén 2019. október 31-én 08:00 –tól 2019. november 03. 22:00 –ig

A Debreceni Rendőrkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint az alábbi útszakaszokon megállni és várakozni tilos táblák lesznek kihelyezve, melyekre kérjük, fokozott figyelmet fordítsanak a gépjárművel közlekedők. A forgalomkorlátozásban érintett helyeken szabálytalanul leállított gépjárművek az üzembentartó költségére elszállításra kerülnek. Rendkívüli időjárási viszonyok, vagy egyéb különös körülmények esetén a Rendőrség további intézkedéseket foganatosíthat.

 

  • Benczúr Gyula utcán a Hadházi úttól a Köztemető 2. kapuig az úttest mindkét oldalán
  • A Benczúr Gyula utcán a Pallagi út és az Ady Endre sugárút közötti szakaszán
  • AZ Ady Endre sugárút Nagyerdei körút és a Köztemető 2. kapuja kötötti szakaszon az útszakasz mindkét oldalán
  • A 4. sz. főút meghatározott szakaszán az úttest mindkét oldalán
  • A Hadházi út páros oldalán
  • A Futó utcán a Szerviz úttól az Apafája utcáig mindkét oldalon

A Debreceni Közlekedési Vállalat ez idő alatt sűrített menetrend szerint több autóbusz és trolibusz járatot indít annak érdekében, hogy a megemelkedő utas létszámot ki tudják szolgálni. Bővebb információért kérjük, tájékozódjanak a DKV elérhetőségein.

Emlékműsor és egyházi megemlékezések 2019. november 1-én:

Helyszín: 2-es számú Ravatalozó terem előtti terület
14:30 – Emlékműsor a Csokonai Színház művészei előadásában

A hagyományoknak megfelelően az Egyházak is megemlékeznek halottaikról:
15:00 – Református Egyház
15:30 – Római Katolikus Egyház
16:00 – Görög Katolikus Egyház

Virágárusítás

Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően ebben az évben is lehetősége lesz a temetőlátogatóknak több virágárusító hely kínálatából választani. Az engedéllyel rendelkező virágkereskedők és a kistermelők a Köztemetőn kívül, a Benczúr Gyula utca kiépített parkolójában árusíthatják virágaikat.

Egyéb információk:

A hálózati víz akkor lesz biztosított a temető területén, ha nem lesz talaj menti fagy, ami indokolná a víz elzárását.

Fel szeretnénk hívni a látogatók figyelmét arra, hogy a szemetet minden esetben a kihelyezett hulladéktároló edényekbe tegyék, az edényeket gyakrabban ürítjük. A lehulló nagy mennyiségű elszáradt levél miatt lehetőséget biztosítunk a hozzátartozóknak arra, hogy amennyiben a sírokról össze kívánják takarítani a ráhullott leveleket, a köztemető portáin ingyenes műanyag zsákot lehet kérni erre a célra.

Korábbi évekhez hasonlóan idén is elvégezzük az összes sírkő felülvizsgálatát. Az életveszélyes sírkövek fejkő részét társaságunk lebontja és ráfekteti a sírkőre, amennyiben ez nem lehetséges, elszállítjuk a tároló helyünkre. Erről nyilvántartást vezetünk és az Ügyfélszolgálati Irodában tájékoztatást nyújtunk.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja