Halottak napjával kapcsolatos információk 2016.

2016. október 17. /halottak napja, 2016

2016. évben a mindenszentek és halottak napja környezetében a Debreceni Köztemetők nyitvatartása az alábbiak szerint alakul

Köztemetők nyitvatartása

2016. évben a mindenszentek és halottak napja környezetében a Debreceni Köztemetők nyitvatartása az alábbiak szerint alakul

dátum nap nyitvatartás
október 21-28. péntek - péntek 07:00 - 19:00
október 29-31. szombat - hétfő 07:00 - 20:00
november 1. kedd 07:00 - 20:00
november 2. szerda 07:00 - 19:00

Október 21-től a meghosszabbított nyitvatartási időben folyamatos ügyeletet biztosítunk a Gondnoki Irodában. 

Köztemetőkbe történő behajtás 

  • Október 22-én és október 29-én, szombati napokon feloldjuk a Köztemetőkre érvényes behajtási tilalmat, így a behajtási díj meg zetése ellenében be lehet hajtani a temetők területére az I-es kapunál.
  • A köztemető területén történő közlekedésre a KRESZ szabályai vonatoznak, ugyanakkor járdák hiányában a gyalogos forgalom elsőbbséget élvez. Munkanapokon a gépjárművezetők a temetési rend gyelembevételével kötelesek közlekedni, parkolással nem akadályozhatják a forgalmat, vagy a gyászmenet útját.
  • A temető területén belül az A.K.S.D. Kft. megerősített biztonsági szolgálatot biztosít, melyhez a Rendőrség és a Debreceni Közterület Felügyelet is segítséget nyújt.
  • November 1-én, Mindenszentek Napján a fentiekkel ellentétben minden lakossági, vállalkozói, személy –és tehergépjármű forgalom TILOS a Köztemetők területén. Ezen a napon a Társaságunk által biztosított kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.
  • A Köztemető területén kívül, a közterületen történő parkolás szabályai érvényesek, szabálytalanság esetén bírságot szabhatnak ki, vagy el is szállíthatják a járművet.
  • A lakossági gyalogos forgalom a Debreceni Köztemetőben I., II., és III. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a Köztemető nyitvatartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat működik. A lakossági személygépjármű forgalom azonban csak az I. számú kapun keresztül megengedett az előzőekben felsorolt rend szerint.
  • A sírköves vállalkozások és vállalkozók 2016. október 21. napjától 2016. november 3. napjáig nem végezhetnek sírköves munkát a Debreceni Köztemetők területén.

A 2016. évre érvényes behatási díjak:

személygépjármű 420,–Ft*
Személygépjármű + utánfutó, tehergépjármű 620,–Ft*

*Az árak tartalmazzák az ÁFA-t.

Emlékműsor és egyházi megemlékezések november 1-én

Helyszín: 2-es számú Ravatalozó terem előtti terület

  • 14:30 – Emlékműsor a Csokonai Színház művészei előadásában
  • 15:00 – Református Egyház
  • 15:30 – Római Katolikus Egyház
  • 16:00 – Görög Katolikus Egyház

Virágárusítás

Az engedéllyel rendelkező virágkereskedők és a kistermelők nem csupán a Köztemetőn kívül, hanem a II-es kapunál lévő Tükörtó körül is árusíthatják virágaikat. Az árusító helyek feltöltésére a III. sz. kapun át nyílik lehetősége a kereskedőknek.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja