A temetőfenntartás munkálatai

2018. január 22.

Hóeltakarítás, síkosság-mentesítés a Debreceni Köztemetőkben

Télen a természet nyugalomba vonul, ilyenkor a temetők is elcsendesednek. Nincs ez másképp a Nagyerdei Köztemetőben sem. A Tükörtó leeresztésre, a vízhálózat elzárásra kerül a Hamuszóró kegyhely is téli álmát alussza. A virágágyásokban az árvácskák is fázva, dideregve várják a tavasz első sugarait.

A Köztemetők fenntartásában egy teljesen más időszak veszi kezdetét, a téli fenntartás. Ennek keretében a síkosság-mentesítéshez és a hóeltakarításhoz szükséges adaptereket, a hótoló lapokat, valamint a szóró berendezéseket felszereljük a kommunális kisgépeinkre. A síkosságcsökkentésre használt homokot és az adalékanyagokat beszerezzük és deponáljuk.

A téli fenntartás során a munkatársaink a napi munkavégzésen túl téli készenlétet látnak el, amely azt jelenti, hogy a munkaidő lejártát követően az otthonukban készenlétben állnak, hogy az időjárás függvényében szükségessé váló munkavégzéshez rövid időn belül munkába tudjanak állni.

A hóeltakarítás és a síkosság-mentesítés gyakoriságát mindig a havazás, illetve a jegesedés, az ónos eső intenzitása, tartóssága befolyásolja. Először a Ravatalozó épülethez vezető utakat takarítjuk le és szórjuk síkosságcsökkentés érdekében, majd ezt követően a temető sírhely parcelláihoz vezető fő utakat és a gyűjtőutakat takarítjuk.

Természetesen a temetésekhez kapcsolódó útvonalak takarítása is elsőbbséget élvez. A letolt hó gyűjtését a táblák sarkainál, illetve nagyobb havazás esetén elszállítást követően a külsőbb területeken oldjuk meg, annak érdekében, hogy a hóolvadáskor kevesebb vizes, latyakos terület maradjon. A síkosságcsökkentő, érdesítő anyag (homok) összegyűjtését a tavaszi nagytakarítás keretein belül valósítjuk meg.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja