In Memoriam

2015. október 22.

Jászberényi András 1974 óta hívatásos képzőművész, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Művészi tevékenysége során főként kiállítások építészeti és grafikai tervezésével foglalkozott Budapesten, magyar városokban, valamint Európa nagy vásárvárosaiban (Koppenhága, Köln, Stuttgart, Párizs…stb.).

Regisztrált művésze és évente kiállítója az 1947 óta folyamatosan működő párizsi Salon des Réalités Nouvelles-nek, részvevője volt a Salon pekingi Szépművészeti Múzeumban rendezett kiállításának, a párizsi Abstract Art Galériának, a grenoble-i Hang’Art Galériának. Ausztráliában, Sydneyben önálló kiállítása volt.

Jászberényi-Szendőfi Éva nemzetközileg ismert alkotóművész, akinek munkái a papírművészet tradicionális kultúrájának modernkori újrafogalmazása. Alkotásait a kollázs és montázs technikák ötvözetéből hozta létre. Reliefjei egymás mellé fektetett, háromszög alakú papírhasábokból állnak. Jászberényi-Szendőfi Éva 2008-ban kezdte el megvalósítani az addig vázlatokban megjelent alkotásait, melyeket nagy elismeréssel fogadtak a galériák. Kiállításai több magyar és nemzetközi helyszínen valósultak meg az elmúlt években: Kőszeg, Debrecen, Sárvár Galéria Arcis, Kunsthalle Riegel. Részt vett a Magyar Geometrikus Művészek győri kiállításán, rendszeres kiállítója a Szegedi Nyári Tárlatnak.
A Temető Ravatalozójába készülő kiállítás közös munkájuk.

Online ügyfélszolgálat

Ügyintézés tárgya
Visszajelzés módja